Grön mat, Fisk & skaldjur, Nyår

Bet-carpaccio med hummermayo

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    25 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • Carpaccio
    • 4 st små rödbetor
    • 4 st små gulbetor
    • 4 st små polkabetor
    • 2 msk pressad citron
    • 4 msk rapsolja
    • Hummermayo
    • 1 dl rapsolja
    • 1 st äggula
    • 1 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
    • 1 msk pressad citron
    • 1 tsk grovkornig dijonsenap
    • Övrigt
    • 60 g späda blad
    • 100 g skalade räkor
    • 1 ask minimozzarella
    • 1 dl nötter, kärnor eller frön

    Så här gör du

  • Lägg äggula, senap och citron i en skål med höga kanter. Vispa i oljan med tunn stråle. Använd gärna stavmixer.
  • Skala och skiva betorna så tunt som möjligt (använd mandolin, osthyvel eller vass kniv).
  • Lägg betskivorna var för sig i små bunkar. Vispa samman pressad citron, oljan och salt. Fördela vinägretten på betorna och vänd runt så att de blir marinerade.
  • Låt dem marineras 20 minuter och låt dem sedan rinna av.
  • Lägg ut skivorna på 4 tallrikar.
  • Lägg en fin hög med sallad, räkor och mozzarella i mitten på tallrikarna. Ringla mayon över salladen och servera.
  • Tips
    Du kan skala och skiva betorna i förväg. Lägg dem i olika burkar så att de inte färgar av sig på varandra. Hummermayon kan förberedas dagen innan.

    För att göra rätten vegetarisk – byt ut fonden till grönsaksfond, hoppa över räkorna.

    För att göra rätten vegansk – byt ut fonden till grönsaksfond, hoppa över räkorna och osten.

    Produkter