Fisk & skaldjur

Grillad fisk

I receptet för Grillad fisk behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg:

Personer: 4

60 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 1 st Hel urtagen fisk, t ex seabream, forell eller annan rund fisk
  • Smaksättning:
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citron, pressad
  • salt, torkad chili och svartpeppar
  • 1 handfull färska örter
  • 1 st citron
  • grillspett och steksnöre

Så här gör du

  1. Vispa samman citron och olja.
  2. Smaksätt fisken med kryddorna och gnugga in olja- och citronblandningen.
  3. Fyll buken med örter och citronskivor.
  4. Trä upp fisken på spett, bind upp den med steksnöre och låt den vila en stund innan den grillas.
  5. Grilla över glöd tills fisken är genomgrillad och fått fin färg. Det tar ca 20-25 minuter.

Produkter