Fisk & skaldjur

Grillad fisk

I receptet för Grillad fisk behövde vi inte tillsÀtta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bÀttre utan.

Bong Touch of Taste fond förstÀrker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina sÄser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestÀmt dig för att laga. Vi har recepten! Alla vÄra fonder har en hög andel huvudrÄvara och Àr fria frÄn tillsatta smakförstÀrkare. Med fonder frÄn Bong Touch of Taste lyfter du smaken pÄ maten och du kan kÀnna dig sÀker pÄ att mÄltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det Ă€r bara att droppa i och smaka av – men inte i den hĂ€r rĂ€tten!

Betyg:

Personer: 4

60 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 1 st Hel urtagen fisk, t ex seabream, forell eller annan rund fisk
  • SmaksĂ€ttning:
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citron, pressad
  • salt, torkad chili och svartpeppar
  • 1 handfull fĂ€rska örter
  • 1 st citron
  • grillspett och steksnöre

SÄ hÀr gör du

  1. Vispa samman citron och olja.
  2. SmaksÀtt fisken med kryddorna och gnugga in olja- och citronblandningen.
  3. Fyll buken med örter och citronskivor.
  4. TrÀ upp fisken pÄ spett, bind upp den med steksnöre och lÄt den vila en stund innan den grillas.
  5. Grilla över glöd tills fisken Àr genomgrillad och fÄtt fin fÀrg. Det tar ca 20-25 minuter.

Produkter