G-2LEX1KH7HC

Fisk & skaldjur

Grillad lax med kaprisdressing

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    50 minuter (15 min förberedelse/5 min grill/30 min kokning)

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 4 bitar laxfilé med skinn á 150 gr)
    • Till buljongpotatis:
    • 1 kg potatis, gärna färsk
    • 3 st gul lök, små
    • 1,5 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond EKO
    • Färsk timjan
    • Till dressing:
    • 4 msk olivolja
    • 3 msk kapris
    • 1 msk citron, zest
    • 1 msk citron, pressad
    • 1 tsk vitlök, finriven
    • 3 msk persilja, hackad

    Så här gör du

    • Skrubba potatisen noggrant och klyfta löken. Lägg det sedan i en kastrull tillsammans med vatten, fond och salt.
    • Koka potatisen mjuk, slå bort kokvattnet och låt dem ånga av.
    • Rör ihop alla ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Smaksätt laxen med salt och peppar, pensla den med lite olja och grilla på medelvarm grill.
    • Lägg potatisen i botten på en tallrik, toppa med laxen och skeda över dressingen.
    • Tips – för att undvika att laxen fastnar på grillgallret, gnugga det heta gallret med en halverad lök doppad i matolja. Var försiktig, det flammar lätt upp lite lågor under tiden.

    Produkter