Hummer- och peppargravad lax

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Extra god gravad lax med härlig smak av rosépeppar, dill och Hummerfond. Förberedelserna går snabbt men det krävs ett par dygns väntan innan njutning!

I receptet för Hummer- och peppargravad lax rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Hummer- och peppargravad lax

Ingredienser

Ungefär 1 timme 30 minuter
4

portioner

600 g laxfilé
1.5 tsk rosépeppar
1.5 tsk svartpeppar
3 msk strösocker
2 msk salt
1.5 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
0.5 dl dill, färsk grovhackad
  
  

Så här gör du

  1. Ta bort benen i laxen med liten tång.
  2. Stöt all peppar grovt i mortel och blanda med socker, salt och hummerfonden.
  3. Skär några skåror i laxen på skinnsidan och gnid in kryddblandningen på laxens filésida, avsluta med dillen.
  4. Låt stå i rumstemperatur 1 timme tills socker och saltet smält.
  5. Täck med plast och grava i kylskåp i 48 timmar. Vänd laxen några gånger under gravningen.
  6. Skär laxen tunt vid servering.
  7. Numera behöver inte laxen frysas innan gravning. Livsmedelsverket har tagit bort den rekommendationen, härligt!
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 min
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond