Fisk & skaldjur

Laxpanna

I receptet för Laxpanna rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    20 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 4 portionsbitar lax
    • 2 msk rapsolja
    • 2 st schalottenlökar
    • 3 dl matlagningsgrädde
    • 1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • 50 g parmesan, riven
    • 1 msk citron, pressad
    • salt och peppar
    • Till servering
    • Pressad potatis och sallad

    Så här gör du

    1. Skiva löken tunt, torka laxen på ytan.
    2. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Bryn laxen på båda sidorna i en stekpanna med höga kanter i oljan tillsammans med löken.
    4. Tillsätt grädde, fond, citron och hälften av osten.
    5. Låt det koka upp, strö över resten av osten och baka i ugn, ca 5 minuter på 200 grader.
    6. Servera laxen tillsammans med pressad potatis och sallad.

     

    Produkter