Laxpanna med parmesan och citron

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Lättlagad och läcker laxpanna med schalottenlök, grädde, fiskfond, parmesan och citron. En härlig smakkombination som passar såväl till vardag som till fest. Servera med pressad kokt potatis och en god sallad.

I receptet för Laxpanna med parmesan och citron rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Laxpanna med parmesan och citron

Ingredienser

Under 20 minuter
4

portioner

4 portioner lax
2 msk rapsolja
2 st schalottenlökar
3 dl matlagningsgrädde
1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
50 g parmesan, riven
1 msk citron, pressad
  salt och peppar
Till servering   
  Pressad potatis och sallad
  
  
  

Så här gör du

  1. Skiva löken tunt, torka laxen på ytan.
  2. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Bryn laxen på båda sidorna i en stekpanna med höga kanter (som går att ställa in i ugnen) i oljan tillsammans med löken.
  4. Tillsätt grädde, fond, citron och hälften av osten.
  5. Låt det koka upp, strö över resten av osten och baka i ugn, ca 5 minuter på 200 grader.
  6. Servera laxen tillsammans med pressad potatis och sallad.

 

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 55 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 30 minuter
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond