Fisk & skaldjur

Poké bowl med lax

I receptet för Poké bowl med lax rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • Tillagat, avsvalnat ris
    • 200 g lax
    • 4 små grillspett
    • salt och peppar
    • 4 st salladslökar, tunt skivade
    • 4 dl rödlök, strimlad
    • 2 msk lime, pressad
    • 2 msk honung, flytande
    • 10 cm gurka
    • 4 msk sushi gari, inlagd ingefära
    • Dressing
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 2 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksond
    • 1 tsk srirachasås

    Så här gör du

    1. Dela laxen i 4 bitar och trä dem på grillspett.
    2. Smaksätt laxen med salt och peppar och grilla dem på hög värme.
    3. Marinera löken i lime och honung. Efter 10 minuter är den klar att använda.
    4. Skär gurkan i tunna strimlor.
    5. Vispa samman majonnäs, crème fraiche, fond och srirachasås och smaka av.
    6. Lägg lite ris i botten på en skål och toppa med lax, grönsaker och tillbehör, avsluta med att ringla över dressingen

    Produkter