Kafta – Köttfärskebab med vitlökssås och flatbread

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Kafta – en lättlagad köttfärskebab som du lättast tillagar i en långpanna. Smaksätt nötfärsen med kardemumma, peppar, kanel, ingefära och Kalvfond. Servera i flatbread tillsammans med grönsaker och dressing.

I receptet för Kafta – Köttfärskebab med vitlökssås och flatbread rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond och Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Kafta - köttfärskebab med vitlökssås och flatbread

Ingredienser

Ca 35 minuter
4

portioner

Till färsen   
800 g nötfärs
1 dl rödlök, finhackad
0.5 tsk kardemumma, mald
0.5 tsk vitpeppar, mald
1 tsk svartpeppar, grovmald
0.5 tsk kanel, mald
0.5 tsk ingefära, mald
1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
Ovanpå färsen   
8 st cocktailtomater, delade
1 st rödlök, i klyftor
1 st röd paprika, strimlad
Till dressingen   
1 msk vitlök, finhackad
1 dl majonnäs
1.5 dl grekisk yoghurt
1 tsk honung, flytande
2 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna Eko
Till servering   
4 st flatbread
  Salladsgrönsaker

Så här gör du

  1. Vispa ihop dressingen, smaka av med salt, svartpeppar och fond.
  2. Blanda alla ingredienser till färsen och smaka av med salt, fond och kryddor.
  3. Tryck ut den på bakplåtspapper till en centimetertjock rektangel.
  4. Skär den i 8 bitar/stavar (från långsida till långsida) och toppa med tomat, lök och paprika. Stek i het ugn, 220° i ca 5-6 minuter.
  5. Lägg kebaben på bröden tillsammans med sallad och dressing.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 4 timmar 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Runt 4 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 50 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond