Fisk & skaldjur, Gryta

Skaldjursgryta med fisk och musslor

I receptet för Skaldjursgryta med fisk och musslor rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken pÄ dina utvalda rÄvaror. Bong Touch of Taste fonder Àr ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstÀrker smakupplevelsen. VÄra fonder ger en bra mustighet i dina sÄser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestÀmt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla vÄra fonder har en hög andel huvudrÄvara och Àr fria frÄn tillsatta smakförstÀrkare. Med fonder frÄn Bong Touch of Taste lyfter du smaken pÄ maten och du kan kÀnna dig sÀker pÄ att mÄltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det Àr bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    25 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 kg blĂ„musslor, fĂ€rska
    • 300 g laxfilĂ©
    • 200 g torskfilĂ©
    • 1 brk krĂ€ftstjĂ€rtar, skalade
    • 5 st gulbetor
    • 100 g smör
    • 3 st schalottenlök
    • 2 dl vitt vin
    • 1 st fĂ€nkĂ„l, fĂ€rsk finhackad
    • 3 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • 3 dl grĂ€dde
    • 3 dl mjölk
    • 1 pĂ„se saffran
    • 2 st lagerblad
    • 1 st stjĂ€rnanis
    • 1 st citron
    • 1 bit pepparrot, fĂ€rsk
    • 1 Knippe dill, fĂ€rsk
    • salt och peppar

    SÄ hÀr gör du

    1. Skölj och rensa musslorna i kallt vatten.
    2. Kasta bort de som inte stÀnger sig nÀr man knackar lÀtt pÄ skalet eller Àr skadade.
    3. Dela fiskarna i jÀmnstora kuber. Salta och peppra.
    4. Skala och dela schalottenlöken i mindre bitar.
    5. Sautera löken i olja utan att ta fÀrg.
    6. TillsÀtt de avrunna blÄ musslorna och det vita vinet.
    7. Koka det i 3 minuter med lock pÄ eller tills musslorna har öppnat sig.
    8. Sila av musslorna och spara vÀtskan.
    9. Ansa och dela fÀnkÄlen i jÀmnstora bitar.
    10. FrÀs den i en gryta med smör pÄ medelhög temperatur.
    11. TillsÀtt musselspadet, Bong Touch of Taste Fiskfond, grÀdde, mjölk och kryddorna.
    12. LÄt sjuda i 5 minuter under omrörning.
    13. TillsÀtt fisken och musslorna, lÄt sjuda i 2-3 minuter eller till fisken Àr fÀrdig kokt.
    14. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
    15. Servera grytan tillsammans med valfritt tillbehör.

    Produkter