Fläskkött

Helgrillad fläskkarré med rosmarin & vitlök

I receptet för Helgrillad fläskkarré med rosmarin och vitlök rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    90 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g fläskkarré, i bit
    • 1 msk rapsolja
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 2 tsk soja, Kikkoman
    • 2 st vitlöksklyftor, finrivna
    • 1 msk honung
    • 2 msk balsamicovinäger
    • 2 kvistar rosmarin, grovhackad (ej stjälken)
    • flingsalt
    • svartpeppar, grovmald

    Så här gör du

    1. Koka ihop samtliga ingredienser till glazen och låt svalna.
    2. Salta och peppra köttet rejält. Tänk på att det är en stor köttbit som behöver mycket salt och peppar.
    3. Grilla på indirekt värme under lock till en innertemperatur på 70°, (det tar ca 1 timme).
    4. Vänd flera gånger under grillningen.
    5. Lyft av locket och placera köttbiten över glöden.
    6. Pensla med glazen i omgångar och grilla så att köttet får en fin yta.
    7. Skär köttet i skivor och servera med tillbehör efter smak.

    Recept på tillbehör hittar du i vår receptbank.

    Produkter