Fläskkött

Helstekt fläskfilé med tomatsalsa och avocado

I receptet för Helstekt fläskfilé med tomatsalsa och avocado rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Kalvfond och Ekologisk Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    250 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600-800 g fläskfilé
    • klyftpotatis
    • sallad
    • Marinad
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 1 tsk vitlök, finhackad
    • 2 tsk ingefära, färsk riven
    • 1 msk soja, japansk
    • 1 msk honung, flytande
    • 1 msk balsamicovinäger
    • 1 msk rapsolja, kallpressad
    • Tomatsalsa
    • 2 dl tomater, grovhackade
    • 1 msk lök, röd finhackad
    • 1 msk persilja, färsk finhackad
    • 2 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • 2 tsk lime, saften av
    • 1 msk rapsolja, kallpressad
    • salt och svartpeppar
    • Avocadoröra
    • 2 st avokado, mogna
    • 1 dl crème fraiche
    • 2 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • 1 msk vitlök, finhackad
    • hot sås (typ Tabasco) efter smak
    • salt och svartpeppar

    Så här gör du

    1. Vispa ihop ingredienserna till marinaden, smaka av med fond, honung och vinäger.
    2. Lägg fläskfilén i marinad i minst 2 timmar.
    3. Bryn därefter köttet runt om och lägg över det i en ugnsfast form. Efterstek köttet i 110 grader tills det är genomstekt och inte rosa, ca 70 grader innertemperatur.
    4. Blanda alla ingredienserna till salsan och smaka av.
    5. Mosa avokadon med en gaffel i en bunke och vispa i fond, crème fraiche och vitlök. Smaka av med salt, peppar och ev. mer fond.

    Servering

    1. Skär upp köttet och servera det tillsammans med potatis, sallad och såserna.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91