Kryddiga köttbullar i tomatsås

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Kryddiga köttbullar i en härligt smakrik tomatsås med vitlök, chili och Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond.

I receptet för Kryddiga köttbullar i tomatsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond i köttbullarna och Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond i Tomatsåsen för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Kryddiga köttbullar i tomatsås

Ingredienser

Under 25 minuter
4

portioner

Köttbullar   
600 g nöt- eller blandfärs
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
2 tsk sambal oelek
6 st salladslökar, hackade
2 st ägg
  salt och svartpeppar
  olja till stekning
Tomatsås   
1 msk vitlök, hackad
1 dl schalottenlök, finhackad
1 msk olivolja, kraftig
5 dl krossade tomater av bästa kvalitet
1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
 tsk pepperoncino (torkad chili)
1 msk balsamicovinäger
2 msk basilikablad, strimlade
1 msk oreganoblad, strimlade
  salt och svartpeppar
  socker

Så här gör du

Köttbullar

  1. Blanda samman alla ingredienser, krydda med salt och svartpeppar.
  2. Blir färsen för hård, tillsätt lite vatten.
  3. Forma lite större köttbullar, platta till dem något och stek dem sedan i olja.
  4. Servera köttbullarna rykande heta i tomatsås.

Tomatsås

  1. Fräs vitlök och lök i olivolja på försiktig värme, tillsätt tomater, chili, fond, några nypor salt samt svartpeppar.
  2. Låt det sjuda sakta i ca 25 minuter.
  3. Tillsätt vinäger och örter och låt det koka upp.
  4. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt vinäger och en nypa socker.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Runt 5 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond