Fläskkött, Nötkött

Kålpudding

I receptet för Kålpudding rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    80 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 st vitkålshuvud, litet
    • 600 g blandfärs
    • 1 st lök, gul finhackad
    • 1 st potatis, stor kall pressad
    • 1 dl ströbröd
    • 2 dl mjölk, 3%
    • 2 st ägg
    • 3 msk soja, Mrs Cheng's Japanese Soy
    • 1.5 msk sirap
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • smaka av med smör, farin, salt, peppar och ev mer fond
    • Till servering
    • pressad potatis, skysås, rårörda lingon och pressgurka

    Så här gör du

    1. Skär med en liten vass kniv bort rotstocken, den hårda biten i mitten. Försök att få kålhuvudet att hålla ihop fint. Lägg kålenhuvudet i en kastrull, täck med vatten och låt det koka upp och sjuda i 10 minuter.
    2. Ta upp kålen, låt den svalna något och plocka sedan av bladen så snyggt som möjligt. Skär bort mittnerven och hacka den tillsammans med de blad som går sönder.
    3. Dela de hela bladen i 4 bitat, stek dem några minuter i smör och låt de sedan svalna.
    4. Hetta upp en klick smör i en stekpanna, stek lök och den hackade kålen några minuter och ställ dem sedan åt sidan.
    5. Blanda färs, lök- och kålhacket, ströbröd, mjölk, ägg, soja, sirap och fond. Smaka av med salt, peppar och ev mer fond.
    6. Varva kål och färs i en ugnsfast form. Börja och avsluta med kål-lager. Pensla toppen med lite smält smör, pudra över farin och strö på salt och peppar.
    7. Baka kålpuddingen i ugn i ca 40 minuter på 175 grader. Täck över med alu-folie om den blir för mörk.

    Till servering

    Servera puddingen tillsammans med sky, potatis, lingon och pressgurka. Recept på pressgurka hittar du här!.

    Produkter