Kålpudding

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Klassisk färsrätt, toppad med vitkål. Den goda smaken kommer av gul lök, soja, Kalvfond, kål och sirap. Serveras med mustig skysås med smak av timjan.

I receptet för Kålpudding rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Kålpudding med viltfärs

Ingredienser

Ca 1 timme 20 minuter
4

portioner

1 st vitkålshuvud, litet
600 g blandfärs
1 st lök, gul finhackad
1 st potatis, stor kall pressad
1 dl ströbröd
2 dl mjölk, 3%
2 st ägg
3 msk soja, Mrs Cheng's Japanese Soy
1.5 msk sirap
1.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
  smaka av med smör, farin, salt, peppar och ev mer fond
Till servering   
  pressad potatis, skysås, rårörda lingon och pressgurka

Så här gör du

  1. Skär med en liten vass kniv bort rotstocken, den hårda biten i mitten. Försök att få kålhuvudet att hålla ihop fint. Lägg kålenhuvudet i en kastrull, täck med vatten och låt det koka upp och sjuda i 10 minuter.
  2. Ta upp kålen, låt den svalna något och plocka sedan av bladen så snyggt som möjligt. Skär bort mittnerven och hacka den tillsammans med de blad som går sönder.
  3. Dela de hela bladen i 4 bitat, stek dem några minuter i smör och låt de sedan svalna.
  4. Hetta upp en klick smör i en stekpanna, stek lök och den hackade kålen några minuter och ställ dem sedan åt sidan.
  5. Blanda färs, lök- och kålhacket, ströbröd, mjölk, ägg, soja, sirap och fond. Smaka av med salt, peppar och ev mer fond.
  6. Varva kål och färs i en ugnsfast form. Börja och avsluta med kål-lager. Pensla toppen med lite smält smör, pudra över farin och strö på salt och peppar.
  7. Baka kålpuddingen i ugn i ca 40 minuter på 175 grader. Täck över med alu-folie om den blir för mörk.

Till servering

Servera puddingen tillsammans med sky, potatis, lingon och pressgurka. Recept på pressgurka hittar du här!.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond