Fläskkött

Piripiri-glacerad fläsksida

I receptet för Piripiri-glacerad fläsksida rekommenderar vi Bong Touch of Taste brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    60 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 800 g fläsksida, (benfria revbensspjäll)
    • 2 st piri piri
    • 1 msk svartpeppar, hel
    • 3 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
    • 1 msk paprikapulver
    • 2 msk soja, Mrs Cheng's Japanese soy
    • 2 msk sirap

    Så här gör du

    1. Sätt ugnen på 150°.
    2. Skär köttet i 10 cm stora bitar.
    3. Mortla piripiri, svartpeppar och blanda med Bong Touch of Taste Schalottenlökfond, paprikapulver, soja och sirap.
    4. Gnid in revbensspjällen med kryddblandningen och stek i ugn tills innertemperaturen når 80°.
    5. Låt köttet vila ca 10 minuter innan det skivas upp.

    Servera tillsammans med rostad klyftpotatis och en blandsallad med färska örter.

    Produkter