Friterad fingerfood

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Fingerfood som friterats krispiga – ett gott tips på de perfekta snaxsen till nyår. Perfekt att bjuda på till fördrinken.

I receptet för Friterad fingerfood rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond, Grönsaksfond alt. Kantarellfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Friterad fingerfood

Ingredienser

Runt 45 minuter
6

portioner

800 g kycklinginnerfiléer, svamp, räkor, tofu eller något annat som passar som snax
Panering nr 1   
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin, mald
2 krm chilipulver
3 dl gräddfil
2 tsk Bong Touch of Taste Kycklingfond, Grönsaksfond eller Kantarellfond
Panering nr 2   
3 dl vetemjöl
0.5 tsk paprikapulver
0.5 tsk spiskummin, mald
Till fritering   
 frityrolja

Så här gör du

  1. Vispa samman ”panering nr 1” och lägg i det som skall friteras. Låt det ligga i smeten 30 minuter.
  2. Rör ihop ”panering nr 2”.
  3. Lyft upp råvarorna ur smeten, lägg det i mjölet och vänd runt så mjölet täcker.
  4. Hetta upp olja till 180 grader.
  5. Fritera råvarorna tills de är krispiga och genomstekta. Om det är stora bitar så fritera dem 2 gånger.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond