Glazerade julköttbullar

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Inget julbord utan köttbullar! Här har vi saftiga julköttbullar med kryddig smak av typiska julkryddor och Kalvfond. Glazera köttbullarna i en glaze med lingon, sirap, soja och Kalvfond för extra smak. Perfekt när man vill förbereda och göra köttbullarna i god tid – vänta med att steka på dem i glazen till när det är dags att servera dem rykande heta på julbordet.

I receptet för Glazerade julköttbullar rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Glazerade julköttbullar

Ingredienser

30 min
8

portioner

500 g blandfärs
1 st gul lök, stor hackad
1 msk smör
1 st ägg
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
0.5 dl grädde
1.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
1 krm kryddpeppar
1 krm ingefära, mald
1 krm nejlika
1 krm kardemumma
  salt
  smör till stekning
Glaze   
2 dl lingon, frusna
0.5 dl mörk sirap
1 msk citron, pressad saft
1 msk soja, Mrs Cheng´s Japansk soja
0.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienserna till glazen, ställ åt sidan så att lingonen tinar.
  2. Finhacka löken, stek den några minuter i smöret utan att den får färg. Låt den sedan svalna.
  3. Blanda ströbröd, ägg, mjölk, grädde, fond och kryddor, låt det stå 10 minuter.
  4. Blanda färsen med ströbrödsblandningen och löken, blanda till en jämn smet. Smaka av med salt, kryddor och fond. Provstek en klick färs så att du har koll på smaksättningen.
  5. Forma små fina köttbullar och stek dem i smör. När de är färdiga så slå bort fettet och häll i glazen. Låt det koka upp och rör runt så att bullarna är väl täckta av glazen. Servera dem rykande heta.

Tips! Om du gör köttbullarna några dagar innan jul vänta med att steka på köttbullarna i glazen tills du skall servera dem.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 2 timmar 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond