Grillad fiskfilé med rökig glaze, bakpotatis och avokadodipp

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En härligt grillad torsk med smak av lime, sirap, chili, persilja och en gnutta liquid smoke. Serveras tillsammans med len avokadodippa med vitlök.

I receptet för Grillad fiskfilé med rökig glaze, bakpotatis och avokadodipp rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Grönsaksfond och Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Grillad fiskfilé med rökig glaze

Ingredienser

Ungefär 1 timme 30 minuter
4

portioner

600 g torskfilé
4 st bakpotatisar
Rökig glaze   
5 msk lime, saften av
5 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
1 msk sirap, mörk
1 st chilipeppar, röd finhackad
1 msk persilja blad
2.5 ml hickory liquid smoke
Avokadodipp   
2 st avokado
2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
2 dl crème fraiche, lätt
1 dl sweet chilisås
1 st vitlöksklyfta
  

Så här gör du

  1. Vispa ihop samtliga ingredienser till glazen och låt stå och dra i ca 15 min.
  2. Baka potatisen i 225°C i ca 1 timme.
  3. Mixa ihop alla ingredienser till avocadodippen. Låt vila i kyl ca 15 min innan servering.
  4. Grilla fisken varsamt och pensla med glazen ett par gånger under grillningen. Fisken är klar på ca 7-10 minuter beroende på glödbäddens värme.
  5. Servera fisken med bakad potatis, avocadodipp och en fräsch sallad.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Mindre än 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond