Grön mat, Pastarätter

Broccoli- och spenatpasta med pinjenötter

I receptet för Broccoli- och spenatpasta med pinjenötter rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond eller Ekologisk Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    35 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 4 portioner pasta
    • 200 g broccoli, färsk i små buketter
    • 1 dl ost, lagrad riven, t ex herrgårdsost
    • 1 dl vispgrädde
    • 2 dl mjölk, 3%
    • 1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
    • 2 dl babyspenat, färsk
    • 4 msk pinjenötter
    • salt och grovmald svartpeppar

    Så här gör du

    1. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
    2. Koka broccolin någon minut i vatten tills den är mjuk men fortfarande spänstig.
    3. Häll fond, mjölk och grädde i en kastrull. Vänd försiktigt ned pasta och broccoli.
    4. Strö över ost och låt det koka upp så att osten smälter.
    5. Smaksätt med salt och svartpeppar och avsluta med att vända i pinjenötter och spenat.

    Produkter