Grön mat, Soppa

Grönkålssoppa

I receptet för Grönkålssoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 200 g grönkålsblad (utan stjälkar), plockade, strimlade
    • 2 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 klyftor vitlök
    • 2 små palsternackor
    • 2 st potatisar, mjöliga
    • 2 dl grädde
    • 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
    • 1 liter vatten
    • Salt och peppar

    Så här gör du

    1. Skala grönsakerna och skiva lök och vitlök.
    2. Skala och tärna palsternacka och potatis.
    3. Fräs kål och grönsaker i oljan sakta i 5 minuter.
    4. Slå i 1 liter vatten tillsammans med fond och grädde.
    5. Låt soppan koka sakta ca 15-20 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
    6. Smaka av med salt, peppar och fond.
    7. Servera soppan i djupa tallrikar.

    Produkter