Grön mat, Kyckling, Fågel

Kyckling med pesto och palsternacka

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste ekologiska Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    40 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 4 personer
    • 500-600 g kycklingfilé, gärna med skinn
    • 150 g små palsternackor
    • 2 msk smör
    • Till moset
    • 750 g mjölig potatis
    • 200 g palsternackor
    • 1 st gul lök
    • 50 g smör
    • 2 dl mjölk
    • 1 dl grädde
    • 1 msk Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • Till peston
    • 0,5 dl gröna pumpakärnor, rostade
    • 0,5 dl solrosfrön, rostade
    • 75 g riven parmesanost
    • 1 bunt färsk basilika (1 liten kruka)
    • 25 g spenat
    • 0,5 msk hackad vitlök
    • 1,25 dl kallpressad rapsolja

    Så här gör du

    1. Skala potatis, palsternackor och lök. Skär allt i jämna bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten tills de är helt mjuka.
    2. Slå av kokvattnet och vispa sönder grönsakerna, tillsätt fond och smör och vispa till sist i mjölk och grädde. Smaka av med salt, vitpeppar och fond.
    3. Lägg alla ingredienserna till peston i en mixer och mixa till en grynig sås. Smaka av med salt och svartpeppar.
    4. Ansa, tvätta och borsta palsternackorna. Skär dem i klyftor.
    5. Smaksätt kycklingen med salt och peppar. Stek kycklingen och palsternackorna i smöret tills kycklingen är helt genomstekt.
    6. Servera kycklingen tillsammans med palsternacka, mos och peston.

    En perfekt Alla hjärtans dag – måltid!

    Produkter