Grön mat, Tillbehör

Melon och mozzarellasallad

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste ekologiska Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 8

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 8 personer på buffé
  • 600 g Melon, gärna blandade sorter
  • 40 st Minimozzarella
  • 100 g Cocktailtomater, gärna blandade sorter
  • 100 g Parmaskinka
  • 1 knippe Basilikablad
  • Dressing
  • 1 msk Pressad citron
  • 0,5 msk Touch of Taste Ekologisk grönsaksfond
  • 1 tsk Finrivet citronskal
  • 4 msk Rapsolja
  • 1 msk Flytande honung
  • 0,5 dl Granatäpplekärnor

Så här gör du

  1. Vispa samman dressingen och smaka av den med fond, salt och peppar.
  2. Skala och kärna ur melonen. Skär den i fina kuber och lägg den på ett fat.
  3. Dela tomaterna och riv skinkan i bitar.
  4. Blanda melonen med tomater, skinka och basilikablad. Ringla dressingen över.

Tips – hoppa över skinkan om du vill göra rätten vegetarisk.

Produkter