Smördegsflarn med skaldjur

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Perfekta tilltugg på smördegsflarn – toppade med en krämig skagenröra smaksatt med citron, Hummerfond, rödlök, stenbitsrom, kräftstjärtar och räkor.

I receptet för Smördegsflarn med skaldjur rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Smördegsflarn med skaldjur

Ingredienser

Under 30 minuter
4

portioner

1 förp smördeg i rulle, kyld
Skagenröra   
1 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
1 tsk citron, saften av
2 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
1 st lök, röd liten
2 msk dill, färsk
30 g stenbitsrom, röd
100 g kräftstjärtar
100 g räkor, skalade
  
  

Så här gör du

  1. Rulla ut smördegen på en plåt.
  2. Nagga och dela i lagom bitar.
  3. Grädda i 200° ca 5-10 minuter.

SKAGENRÖRA

  1. Hacka lök och dill i små bitar och skaldjuren i något större bitar.
  2. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med peppar.
  3. Lägg en liten klick av skagenröran på de färdiggräddade smördegsflarnen.
  4. Dekorera gärna med en dillvippa.

Servera som förrätt eller tilltugg till fördrinken.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 3 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Runt 5 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond