Grön mat, Tillbehör

Pressgurka

I receptet för Pressgurka behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg:
  • Personer: 4

    120 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 st slanggurka
    • 1 tsk salt
    • 1 msk ättika, 24%
    • 1 dl vatten
    • 2 msk strösocker
    • 2 msk persilja, färsk finhackad

    Så här gör du

    1. Skölj och skiva gurkan tunt. Blanda gurkskivorna med saltet och låt ligga i press i ca 30 minuter. Låt därefter gurkorna rinna av i en sil.
    2. Vispa ihop ättika, vatten och socker. Lägg i gurkan och persilja, låt den sedan vila några timmar i kylen.

    Produkter