Grön mat, Tillbehör

Råmarinerade betor

I receptet för Råmarinerade betor rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    140 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 kg betor, blandade röd- gul- och/eller polka-betor
    • 100 g rädisor
    • isvatten (med isbitar)
    • 3 msk balsamvinäger, vit
    • 2 msk rapsolja, kallpressad
    • 1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
    • flingsalt och svartpeppar
    • 1 knippe örter, färska efter maträtt, t ex dill, oregano eller ramslök

    Så här gör du

    1. Skala och skiva betorna mycket tunt (använd gärna en mandolin) och ansa och skiva rädisorna.
    2. Lägg grönsakerna i isvatten och låt stå i kylen ca 2 timmar.
    3. Låt grönsakerna rinna av ordentligt i durkslag och lägg dem sedan i en bunke. Slå på olja, vinäger och fond, blanda runt och smaka av med flingsalt och svartpeppar.
    4. Strö hackade örter över de färglada betorna. (Välj ört efter vilken rätt de skall serveras till.)
    5. Servera genast så att betorna är krispiga.

    Produkter