Grön mat

Ricottaplättar med spenat och ruccola

I receptet för Ricottaplättar med spenat och ruccola rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond eller Ekologisk Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 8

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 250 g ricottaost
    • 30 g babyspenat, strimlad
    • 30 g ruccolasallad, strimlad
    • 75 g parmesanost, finriven
    • 5 msk vetemjöl
    • 3 st ägg, små
    • 1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond eller Ekologisk Grönsaksfond
    • smör att steka i
    • Sås
    • 2 dl crème fraiche
    • 2 dl majonnäs
    • 1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
    • 3 msk soltorkad tomatspread eller tomatpesto
    • 1-5 tsk srirachasås efter smak (stark chilisås)
    • smaka av med salt och peppar
    • Till servering
    • späda salladsblad och finhackade grönsaker

    Så här gör du

    Plättar

    1. Lägg ricotta, spenat, ruccola, parmesan, mjöl, fond och ägg i en bunke.
    2. Arbeta ingredienserna tills det blir en kletig massa.
    3. Smaka av med salt och svartpeppar.
    4. Lägg upp salladsblad och hackade grönsaker på ett fat eller skärbräda.
    5. Hetta upp smöret i en stekpanna, lägg i smeten som plättar och bryn dem några minuter tills de fått fin färg.
    6. Lägg dem på salladsbädden och ringla över såsen.

    Tomat- och chilisås

    1. Vispa samman alla ingredienser och smaka av med salt, svartpeppar och fond.

    Produkter