Grön mat, Soppa

Vegansk linssoppa

I receptet för Vegansk linssoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 dl lök, finhackad
    • 2 msk vitlök, finhackad
    • 350 g linser, röda, torkade
    • 6 dl vatten
    • 2 msk rapsolja
    • 0,5 tsk ingefära, mald, torkad
    • 1 tsk gurkmeja, mald, torkad
    • 1 tsk spiskummin
    • 2 msk tomatpuré
    • 4 dl tomater, krossade
    • 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
    • 1-3 tsk sambal oelek eller röd chilipaste
    • salt och peppar
    • Ev. vit vinäger
    • Till servering:
    • Crème fraiche
    • Mango chutney

    Så här gör du

    1. Fräs lök, vitlök, tomatpuré och kryddor sakta i oljan några minuter.
    2. Rör i linserna och tillsätt tomaterna, fonden och 6 dl vatten.
    3. Låt soppan koka sakta i ca 20 minuter tills linserna är genomkokta.
    4. Späd med mer vatten om det behövs under kokningen.
    5. Smaka av soppan med fond, salt, peppar och eventuellt lite vinäger.
    6. Rör ihop crème fraiche och chutney, lägg en klick i varje skål.

    Produkter