Grön mat

Vietnamesiska sommarrullar

I receptet för Vegetariska sommarrullar rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 stora avokado mogna, hackade
    • 1 st schalottenlök, hackad
    • 2 msk korianderblad färska, strimlade
    • 1 dl böngroddar
    • 0,5 dl vattenkastanjer, strimlade
    • 0,5 dl salladslök, skivad
    • 1-3 tsk röd chili, finhackad
    • 2 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
    • 2 msk sweet chilisås
    • 2 msk lime, pressad
    • salt och peppar
    • 8 blad Rispapper (t ex Blue Dragon Vietnames Spring roll wrappers)
    • Till servering
    • hoisin-sås
    • jordnötter, finkrossade

    Så här gör du

    1. Blanda alla grönsakerna i en bunke.
    2. Slå i fond, chilisås och lime, smaka av med salt och peppar.
    3. Doppa rispapperna i kallt vatten tills de blir mjuka och följsamma.
    4. Fördela fyllningen på rispappren och vik/rulla ihop till fina vårrullar.
    5. Servera med hoisin-sås toppad med jordnötter.

    Produkter