Karl-Johansvampsås med vitt portvin

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En ljuvlig portvinsås med Karl-Johansvamp, perfekt till en köttbit. Den goda smaken kommer av svamp, schalottenlök, portvin, smör och Kycklingfond.

I receptet för Karl-Johansvampsås med vitt portvin rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Karl-Johansvampsås med vitt portvin

Ingredienser

Under 30 minuter
4

portioner

200 g Karl-Johansvamp, färsk (eller 50 g torkad)
2 st schalottenlökar
2 msk smör
3 msk portvin, vitt
1.5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
3 dl vispgrädde
  salt och peppar
  
  

Så här gör du

  1. Skär svampen i bitar (blötlägg den torkade).
  2. Skala och hacka schalottenlöken och fräs i smör i en tjockbottnad kastrull.
  3. Häll på vitt portvin, kycklingfond och grädde, koka ihop såsen på medelhögvärme i 5 min.
  4. Mixa med stavmixer och sila, smaka av med salt och peppar samt lite vitt portvin.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond