Köttfärsgryta

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En enkel rätt med så mycket goda smaker. Lök, svamp och Bong Touch of Taste Kalvfond ger denna gryta en härlig smak.

I receptet för Köttfärsgryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Köttfärsgryta

Ingredienser

Under 25 minuter
4

portioner

500 g nötfärs
1 msk smör
1 st stor lök, strimlad
100 g svamp, t ex shiitake
1 tsk tomatpuré
1 msk persilade, torr krydda
3 dl vatten
1 msk soja, Mrs Cheng's Japanese Soy
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
2 dl crème fraiche
  salt
  peppar
  koriander, färsk
  salladslök, strimlad
Till servering   
  ris, potatis eller nudlar

Så här gör du

  1. Stek köttfärsen i smöret på hög värme i en gryta. Rör med en visp så att färsen blir smulig.
  2. Lägg i lök och svamp och stek ytterligare några minuter.
  3. Rör i tomatpuré och persilade, slå i vatten, soja och fond. Låt det koka 10 minuter utan lock.
  4. Rör i crème fraiche och låt det koka upp, smaka av med fond, salt och peppar.
  5. Strö över koriander och salladslök.
  6. Servera tillsammans med ris, potatis eller nudlar.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 25 minuter
Ca 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond