Köttfärslimpa med vitlök och citron

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Gör en saftig köttfärslimpa med blandfärs, vitlök, citron och persilja – smaksatt med kalvfond och tomatpuré för extra djup. Enkel att laga i ugn och klar på ca 45 minuter. Servera med potatismos och en god sås för en komplett och smakrik middag som hela familjen gillar. Perfekt för både vardag och helg!

I receptet för Köttfärslimpa med vitlök och citron rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Köttfärslimpa med vitlök och citron

Ingredienser

Ca 45 minuter
4

portioner

500 g blandfärs
0.75 dl ströbröd
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
1.5 dl mjölk
0.5 dl tomatpuré
1 st ägg, stort
1 dl persilja, hackad
1 msk citronskal, rivet
2 msk vitlök, riven
  Salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Blanda mjölk och ströbröd i en bunke. Låt det svälla 5 minuter.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda kraftigt tills det blir en jämn smet.
  3. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  4. Lägg ner smeten i en liten brödform eller annan ugnssäker form och forma till en limpa.
  5. Grädda i ugn, ca 30 minuter i 200°, tills den är genombakad.
  6. Servera köttfärslimpan tillsammans med en god sås och potatismos.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 60 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond