Krämig gryta med fläskkarré, mandel och russin

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Krämig gryta på fläskkarré med härlig smak av mandel och russin. Fint strimlad purjolök, riven ingefära och Kalvfond ger grytan extra karaktär.

I receptet för Krämig gryta med fläskkarré, mandel och russin rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Krämig gryta med mandel och russin

Ingredienser

Ca 1 timme 10 minuter
4

portioner

700 g fläskkarré
1 msk smör
0.5 dl sötmandel, skalad
2 dl grädde
3 dl vatten
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
1 dl russin
1 tsk ingefära, färsk riven
1 st purjolök
  ev maizena
  salt och peppar
Till servering   
  kokt potatis och pressgurka

Så här gör du

  1. Tärna fläskkarrén i 2x2 cm stora bitar. Bryn i smöret tillsammans med mandel.
  2. Tillsätt fond, vatten och vispgrädde. Låt koka upp och låt sjuda sakta i ca 60 minuter.
  3. Avsluta med att tillsätta russin, riven ingefära och purjolök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Om du vill ha tjockare sås i gryta , går det bra att reda av med maizena mot slutet.

Servera med kokt potatis och pressgurka (recept finns i vår receptbank).

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 10 minuter
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond