Lasagne al forno

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Klassisk lasagne med krämig ostsås och köttfärs med god smak av vitlök, rökt sidfläsk, schalottenlök, tomat, rött vin, Ekologisk Köttfond och örter.

I receptet för Klassisk Lasagne rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Köttfond då denna ger en djup och mustig smak av brynta ben med mycket köttsmak. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Lasagne al forno

Ingredienser

Ungefär 1 timme 20 minuter
4

portioner

Köttfärssås   
4 msk smör
600 g blandfärs
100 g sidfläsk, rökt magert tärnat
 tsk vitlök, finriven
2 dl schalottenlök, finhackad
2 dl rotselleri, finhackad
6 dl tomater, passerade
1 dl rött vin
2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Köttfond
  örter, t ex timjan, rosmarin och oregano
  salt och svartpeppar
Sås   
 l mjölk, 3%
1 dl vetemjöl
 dl vatten
300 g ost, lagrad
0.5 tsk muskotnöt, mald
  salt och vitpeppar
1 dl parmesan, riven

Så här gör du

Köttfärssås

  1. Hetta upp en gryta, lägg i smöret och bryn färsen tillsammans med fläsk, lök och selleri.
  2. Häll i de passerade tomaterna, fonden och örterna, låt allt koka sakta i 20 minuter.
  3. Smaka av med flingsalt, svartpeppar och ev mer fond.

Ostsås

  1. Häll mjölk i en kastrull och låt den koka upp under omrörning.
  2. Blanda vetemjöl och kallt vatten.
  3. Rör i mjölblandningen i mjölken och låt sjuda i 5 minuter, rör hela tiden.
  4. Tag bort kastrullen från värmen och rör i osten. Efter detta får såsen inte koka.
  5. Smaka av med muskotnöt, flingsalt och vitpeppar.
  6. Montera lasagnen genom att varva sås, fyllning och pasta i en ugnsfast form.
  7. Strö över riven parmesan och baka i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter i 225 grader.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Runt 5 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond