Krämig potatisgratäng med karamelliserad lök

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En klassisk krämig potatisgratäng fast men en twist. Genom att karamellisera lök och vitlök och tillsätta Oxfond tar man gratängen till en ny dimension. Perfekt till en god bit kött eller fågel.

I receptet för Krämig potatisgratäng med karamelliserad lök rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Krämig potatisgratäng med karamelliserad lök

Ingredienser

Ca 75 minuter
6

portioner

8 st stora fasta potatisar, skalade och skivade
2 st lökar, strimlade
2 msk smör
2 st vitlöksklyftor, skivade
1 msk Bong Touch of Taste Oxfond
4 dl grädde, 40%
3 dl gratängost, riven

Så här gör du

  1. Hetta upp smöret i en stekpanna.
  2. Stek lök och vitlök sakta tills det blivit karamelliserad.
  3. Slå i fonden och rör om, ställ sedan åt sidan.
  4. Blanda potatisen med osten och smaksätt med salt och peppar.
  5. Smörj en ugnssäker form och lägg i hälften av potatisen. Lägg i den karamelliserade löken och täck med resten av potatisen.
  6. Slå på grädde och baka gratängen i ugn, ca 1 timme på 175°.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 5 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond