Kryddrostad pumpa ”Pumpaskinka”

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Önskas det mer ”grönt” på julbordet, då har vi ett recept som kommer att gå hem. Byt ut den ”vanliga” skinkan mot pumpa istället.

I receptet för Kryddrostad pumpa ”Pumpaskinka” rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond, Grönsaksfond alt. Brynt Schalottenlökfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Kryddrostad pumpa ”Pumpaskinka”

Ingredienser

Ca 40 minuter
8

portioner

1 st pumpa, t ex butternut
4 msk rapsolja eller smält smör
2 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond, Grönsaksfond eller Brynt Schalottenlökfond
2 st kanel, hela
3 st stjärnanis
2 st lagerblad
10 st nejlika, hela
1 st ingefära, några centimeter
  

Så här gör du

  1. Dela pumpan på mitten och kärna ur den.
  2. Skiva pumpan i 3 mm tjocka skivor.
  3. Lägg dem sedan i en ugnsfast form.
  4. Blanda smör/rapsolja med kryddorna och fonden, skeda den över pumpan.
  5. Stek i ugn, ca 30-35 minuter i 175 grader.
  6. Ös pumpan med stekskyn under stekningen.
  7. Skalet skall inte ätas men ser fint ut och håller ihop pumpan.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 50 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond