Kyckling

Thai chicken curry

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken pÄ dina utvalda rÄvaror. Bong Touch of Taste fonder Àr ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstÀrker smakupplevelsen. VÄra fonder ger en bra mustighet i dina sÄser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestÀmt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla vÄra fonder har en hög andel huvudrÄvara och Àr fria frÄn tillsatta smakförstÀrkare. Med fonder frÄn Bong Touch of Taste lyfter du smaken pÄ maten och du kan kÀnna dig sÀker pÄ att mÄltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det Àr bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 4

30 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 400 g kycklinglĂ„rfilĂ©
  • 1 st broccoli, i smĂ„ buketter
  • 1 st röd paprika, tĂ€rnad
  • 1 st gul lök, skivad
  • 2 msk olja
  • 1 msk vitlök, finhackad
  • 1 msk ingefĂ€ra, fĂ€rsk, finhackad
  • 1-2 msk thai red curry paste
  • 6 dl kokosmjölk
  • 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond
  • 2 dl salladslök, finstrimlad

SÄ hÀr gör du

  1. SkÀr kycklingen i centimeterstora bitar.
  2. Hetta upp oljan och frÀs vitlök, ingefÀra och currypasta försiktigt nÄgon minut.
  3. TillsÀtt broccoli, lök och paprika och lÄt det frÀsa ytterligare en minut.
  4. SlÄ i kokosmjölk och fond, lÄt det koka upp. LÀgg i kycklingen och lÄt det koka sakta i ca 15 minuter tills kycklingen Àr mör och grönsakerna mjuka.
  5. Servera grytan överströdd med salladslök tillsammans med kokt ris.
  6. Till servering:
    Kokt ris

    Tips – blanda fisksĂ„s, lime och socker, slĂ„ i lite i taget och smaka av tills du fĂ„r en perfekt balanserad thaigryta.

    För vegetariskt recept – byt ut kycklingen mot tofu.
    För veganskt recept – byt ut kycklingen mot tofu och ersĂ€tt fisksĂ„sen mot en nypa salt (kontrollera och vĂ€lj en vegansk röd curry).

Produkter