Kyckling, Gryta

Thai Kycklinggryta

I receptet för Thai-inspirerad Kycklinggryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond då denna ger en djup och mustig smak med rostade undertoner. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    45 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 500 g kycklinglårfilé
    • 2 msk rapsolja
    • 1 dl lök, gul hackad
    • 1 msk vitlök, finhackad
    • 1 tsk ingefära, färsk finhackad
    • 2 dl sallads- eller purjolök, finstrimlad
    • 1 dl vattenkastanjer, skivade (burk)
    • 1 dl paprika, röd finhackad
    • 2-4 msk sweet chilisås
    • 4 dl kokosmjölk
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond
    • salt och svartpeppar
    • lime, saften av
    • Till servering
    • 4 portioner kokt ris och valfritt grönt

    Så här gör du

    1. Skär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan.
    2. Bryn lök, vitlök, ingefära, salladslök, vattenkastanjer och paprika några minuter.
    3. Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt fond, kokosmjölk och chilisås.
    4. Låt allt koka sakta i ca 20 minuter tills kycklingen är genomkokt.
    5. Smaka av med salt, peppar, lime och fond.

    Servera grytan tillsammans med nykokt ris.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91