Kyckling, Soppa

Thaikycklingsoppa

I receptet för Thaikycklingsoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 8 dl kokosmjölk
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 4 st limeblad, färska eller torkade
    • 2 st citrongräs
    • 1-3 tsk sambal oelek eller röd chilipaste
    • 2 msk ingefära, riven, färsk
    • 2 msk vitlök, finhackad
    • 100 g champinjoner
    • 3 st kycklingfiléer, skinn och benfria
    • 1 dl vattenkastanjer, skivade, avrunna
    • 1 dl salladslök, tunt skivad
    • Till servering:
    • Limeklyftor
    • Färska örter, t ex koriander

    Så här gör du

    1. Slå kokosmjölken i en kastrull tillsammans med fond, limeblad, citrongräs, sambal/chili, ingefära och vitlök.
    2. Låt det koka upp och tillsätt svamp, vattenkastanjer och kyckling.
    3. Låt det koka sakta i ca 10 minuter tills kycklingen är mör.
    4. Smaka av med fond, sambal/chili, salt och peppar.
    5. Servera i skålar, strö över salladslök, örter och servera med limeklyftor.

    Tips: Smaksätt med 1 msk pressad lime, 1 msk socker och 1 msk fisksås.

    Produkter