Mustig köttgryta med rotfrukter

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Härlig oxgryta med god smak av rotfrukter. Vi har tillsatt Kalvfond för att ge grytan en bredare smak. Koka långsamt och länge för riktigt mört kött. Servera med kokt potatis.

I receptet för Mustig köttgryta med rotfrukter rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Mustig köttgryta med rotfrukter

Ingredienser

Ca 3 timmar
4

portioner

700 g högrev
7 dl vatten
0.5 dl Bong Touch of Taste Kalvfond
1 st lök, gul
3 st morötter
100 g rotselleri
100 g palsternacka
5 st vitpeppar, hel
6 st lagerblad

Så här gör du

  1. Skär köttet i 3x3cm bitar och bryn dem med lite olja och smör i en gryta.
  2. Häll på kalvfond och vatten så att det täcker köttet.
  3. Koka upp och tag bort skummet , koka sedan på svag värme i ca 1 timme
  4. Skala lök, morötter och rotselleri och skär dem i grova bitar.
  5. Lägg grönsakerna i grytan tillsammans med vitpeppar och lagerblad.
  6. Låt koka vidare i 0.5 timme eller tills köttbitarna är möra.
  7. Avsluta med att smaksätta med kalvfond, salt och nymalen svartpeppar
  8. Servera med kokt potatis
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond