Kyckling, Gryta

Touch of Chicken Curry

I receptet för Touch of Chicken Curry rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond för att boosta smaken pÄ dina utvalda rÄvaror. Bong Touch of Taste fonder Àr ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstÀrker smakupplevelsen. VÄra fonder ger en bra mustighet i dina sÄser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestÀmt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla vÄra fonder har en hög andel huvudrÄvara och Àr fria frÄn tillsatta smakförstÀrkare. Med fonder frÄn Bong Touch of Taste lyfter du smaken pÄ maten och du kan kÀnna dig sÀker pÄ att mÄltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det Àr bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    35 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 dl lök, finstrimlad
    • 1 msk vitlök, riven
    • 1 msk olja
    • 400 g kycklingkött, bröst eller lĂ„r
    • 600 g potatis, fast och skalad
    • 6 dl kokosmjölk
    • 1,5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond
    • 1-3 msk massaman currypasta
    • 4 port vitt ris, kokt
    • salladsgrönsaker

    SÄ hÀr gör du

    1. SkĂ€r kyckling och potatis i fina bitar, ca 1,5×1,5 cm.
    2. Hetta upp olja i en kastrull och bryn löken och vitlöken sakta nÄgra minuter.
    3. LÀgg i kyckling och potatis, slÄ i fond och kokosmjölk.
    4. LÄt grytan koka sakta i ca 25 minuter tills potatisen Àr mjuk. Smaka av med fond.
    5. Koka riset enligt instruktionerna pÄ förpackningen.
    6. Servera grytan tillsammans med ris och rÄkost.

     

    Tips – för att ytterligare höja smaken, tillsĂ€tt 1 msk fisksĂ„s, 1 msk pressad lime och 1 msk socker.

    Produkter