Kycklingdumplings

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Bjud på härliga, mjuka och smakrika kycklingdumplings med frasig botten. Servera dem med en god dippsås eller i en mustig chili-buljong.

I receptet Kycklingdumplings rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond alt. Grönsaksfond för att boosta smaken på dina råvaror.

Kycklingdumplings

Ingredienser

Ca 1 timme
3

portioner

70 st gyozaplattor, tinade
Fyllning   
3 dl spetskål, finstrimlad
500 g kycklingfärs
5 st salladslök, finstrimlad
4 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 tsk Bong Touch of Taste Kycklingfond eller Grönsaksfond
3 tsk ingefära, riven
3 st vitlöksklyftor, rivna
3 tsk sesamolja
1.5 msk strösocker
1.5 msk fisksås
1 tsk sichuanpeppar
  salt
  rapsolja till stekning

Så här gör du

  1. Rör samman smaksättningen till fyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, strösocker och fisksås i en separat skål.
  2. Häll smaksättningen över färsen, tillsätt finstrimlad spetskål och finskuren salladslök. Blanda väl.
  3. Klicka ca 0,5 msk i mitten på varje gyozaplatta. Doppa ett finger i ett glas med kallt vatten och fukta runt hela kanten på gyozaplattan. Vik över på mitten och kläm åt i mitten med fingrarna.
  4. Med hjälp av tummen och pekfingret gör du små veck (ca 3-4 veck på vardera sida från mitten där du klämt ihop). Var noggrann att trycka ihop varje veck ordentligt så fyllningen inte faller ut vid tillagningen. Resultatet blir halvmåneformade knyten.
  5. Stek dumplingsen i en teflonpanna i lite neutral olja i 1-2 minuter på medelhög värme. Tillsätt ca 1 dl vatten i pannan och lägg över ett lock. Låt knytena ånga i ca 3-5 minuter, lyft sedan på locket och låt steka till botten är frasig igen.
    Det går även utmärkt att endast ånga sin gyoza i en bambukorg.
  6. Lägg upp dumplingsen på ett serveringsfat och servera dem rykande heta tillsammans med en god dippsås eller i en god chili-buljong.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (1)
5.0/5
45 min
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond