Asiatisk gravlax

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Gravad lax med härlig smak av ingefära, lime, chili och ekologisk grönsaksfond. Väl värt att vänta på i 2 dygn innan avnjutning!

I receptet för Asiatisk gravlax rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Asiatisk gravlax

Ingredienser

Under 30 minuter
4

portioner

600 g laxfilé
1 msk ingefära, färsk finriven
1 msk limeskal, rivet
1 tsk röd chili, finhackad
3 msk strösocker
1.5 msk salt
1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
0.5 dl koriander, färsk, grovhackad
  

Så här gör du

  1. Ta bort benen i laxen med liten tång.
  2. Blanda ingefära, lime, chili, salt och socker med fonden.
  3. Gnid in kryddblandningen på laxens filésida, avsluta med koriander.
  4. Låt stå i rumstemperatur 1 timme tills socker och saltet smält.
  5. Täck med plast och grava i kylskåp i 48 timmar. Vänd laxen några gånger under gravningen.
  6. Skär laxen tunt vid servering.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
80 min varav 60 min marinering/pickling
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond