KYCKLING
- Stycka kycklingen på följande sätt: Låren delas i leden. Vingen skärs ut som vanligt. Bröstfilén skärs ut ur bröstbenet och delas rakt över en gång.
- Lägg kycklingen i en stor kastrull. Fyll med kallt vatten så det täcker. Koka upp och häll av vattnet. Spola kycklingen ren och lägg tillbaka i den urdiskade kastrullen.
- Slå på vitt vin och fond och fyll på med vatten så att det täcker kycklingen. Koka upp och dra ner värmen. Koka på svag värme.
- Dela champinjonerna och lägg i grytan. Skär fänkål i fyra delar och lägg i grytan. Skala lökar och lägg i grytan. Koka på svag värme i cirka 35 minuter.
- Plocka upp kycklingen och lägg i en djup skål. Red av grytan med maizena utrört i lite kallt vatten. Smaka av med salt och peppar. Slå såsen över kycklingen. Garnera med lite persilja.
Servera med nykokt potatis och gremolata (recept finns på vår hemsida).