Lammkött

Lammstek med citron, vitlök och örter

I receptet för Lammstek med citron, vitlök och örter rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 6

    90 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1,2 kg lammstek, urbenad
    • steksnöre
    • smör och rapsolja
    • Rub:
    • 1 msk citronskal, rivet
    • 4 st vitlöksklyftor, krossade
    • 1 dl bladpersilja, hackad
    • 1 msk vit vinäger
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 2 msk olivolja
    • Flingsalt och svartpeppar

    Så här gör du

    1. Blanda samman alla ingredienser till rubben.
    2. Torka steken med hushållspapper.
    3. Gnugga in rubben och bind upp steken med steksnöre.
    4. Bryn köttet runt om i smör och olja, lägg köttet i en ugnsfast form och efterstek i ugn, 140 grader till kärntemperaturen 58 grader.
    5. Ta ut köttet ur ugnen, slå in det i fuktigt smörpapper och låt det vila 15 minuter.
    6. Skiva upp köttet och servera det tillsammans med steksky, potatis, grönsaker och sallad.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91