Vegetarisk ”Senapssill” med aubergine

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Aubergine – ett grönare alternativ till sill. Den krämiga såsen får sin goda smak av dijon-, skånsk och söt senap, dill och Brynt Schalottenlökfond.

I receptet för Vegetarisk ”Senapssill” med aubergine rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Vegetarisk "Senapssill" med aubergine

Ingredienser

Under 15 minuter
4

portioner

2 st auberginer, mellanstora
  flingsalt
Senapssås   
1 dl senap, söt
1 msk senap, skånsk stark
2 msk dijonsenap
1 tsk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
1 dl strösocker
1 msk vinäger, vit
1 dl rapsolja
2 msk dill, färsk hackad
  salt och peppar
  

Så här gör du

  1. Skala och klyfta auberginerna. Skär bort kärnorna och skär fruktköttet i fina, sill-liknande bitar.
  2. Strö över en nypa salt och ångkok auberginbitarna i 4-5 minuter (eller koka i vatten i 1-2 minuter).
  3. Låt auberginen rinna och ånga av.

Senapssås

  1. Vispa ihop senapssåsen och smaka av med fond, vinäger, salt och peppar.
  2. Rör i den hackade dillen.
  3. Blanda såsen med auberginbitarna och lägg i en fin burk.
  4. Låt "sillen" mogna i kylen över natten och servera tillsammans med ägg och bröd.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond