Lammstek med citron, vitlök och örter

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Ljuvlig lammstek med fantastiska smaker av citron, vitlök och persilja. Serveras steksky, potatis och grönsaker.

I receptet för Lammstek med citron, vitlök och örter rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Lammstek med citron, vitlök och örter

Ingredienser

Ca 1 timme 30 minuter
6

portioner

1.2 kg lammstek, urbenad
  steksnöre
  smör och rapsolja
Rub   
1 msk citronskal, rivet
4 st vitlöksklyftor, krossade
1 dl bladpersilja, hackad
1 msk vit vinäger
1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
2 msk olivolja
  Flingsalt och svartpeppar
  
  

Så här gör du

  1. Blanda samman alla ingredienser till rubben.
  2. Torka steken med hushållspapper.
  3. Gnugga in rubben och bind upp steken med steksnöre.
  4. Bryn köttet runt om i smör och olja, lägg köttet i en ugnsfast form och efterstek i ugn, 140 grader till kärntemperaturen 58 grader.
  5. Ta ut köttet ur ugnen, slå in det i fuktigt smörpapper och låt det vila 15 minuter.
  6. Skiva upp köttet och servera det tillsammans med steksky, potatis, grönsaker och sallad.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
20 min
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond