Pasta med grönkål och lax

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En enkel och snabb pasta med lax och grönkål. Perfekt när du har kallrökt, varmrökt eller gravad lax som blivit över från julbordet. Serverad i en krämig sås med grädde, citron, grönkål och Grönsaksfond.

I receptet för Pasta med grönkål och lax rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond alternativt Ekologisk Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Pasta med grönkål och lax

Ingredienser

20 min
4

portioner

200 g lax, kallrökt/varmrökt/gravad/kokt
100 g grönkål, strimlad
1 st gul lök, skivad
2 msk smör
400 g pasta, tagliatelle
2 dl grädde
1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna EKO
1 st citron, rivet skal

Så här gör du

  1. Koka pastan al dente enligt förpackningens instruktioner, låt den rinna av (spara lite av kokvattnet).
  2. Strimla eller ”plocka” laxen i fina bitar.
  3. Fräs lök och grönkål några minuter i smöret.
  4. Tillsätt den kokta pastan, laxen, citronzesten, grädde och fond. Låt det koka upp och vänd runt försiktigt.
  5. Smaka av med salt, peppar och fond. Känns pastan för ”torr” så tillsätt lite av kokvattnet.
  6. Servera pastan direkt på varma tallrikar.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 75 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond