Lemoncurd med maränger, yoghurt och granatäpple

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Fräsch söt-syrlig dessert med underbart len lemoncurd. Frasiga maränger balanserar syran och förgyller sällskapet av yoghurt och krispigt granatäpple.

I receptet för Lemoncurd med maränger behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Lemoncurd med maränger

Ingredienser

Ca 1 timme
4

portioner

3 st citroner
1.5 dl strösocker
50 g smör
2 msk maizena
2 st ägg
2 st äggulor
16 st maränger
2 dl matlagningsyoghurt
1 st granatäpple
4 st mynta, kvistar färska
  
  
  

Så här gör du

  1. Tvätta citronerna och riv skalet fint. Pressa citronsaften ur två citroner och spara den tredje.
  2. Koka citronskalet med citronsaften, socker och smör.
  3. Sila vätskan och slå tillbaka i kastrullen.
  4. Pressa den sista citronen på sin saft och rör ut maizena i saften. Rör ner maizenablandningen i citronkoket.
  5. Vispa upp äggen lätt och rör ner i citronblandningen.
  6. Värm på spisen på låg temperatur och rör hela tiden tills blandningen tjocknar. Låt svalna.
  7. Kärna ur granatäpplet. Varva sedan, i glas, lemoncurd, maränger, yoghurt och granatäpplekärnor.
  8. Toppa med färsk mynta.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 5 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Ca 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond