Madeirasås

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Ljuvlig madeirasås som passar perfekt till kött. Den goda smaken kommer av lök, färsk timjan, russin, rött vin, madeiravin och Oxfond med rödvin.

I receptet för Madeirasås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Madeirasås

Ingredienser

Under 25 minuter
4

portioner

0.5 st lök, gul finhackad
3 knippe timjan, färsk
1 msk russin
2 dl rött vin
2 dl madeiravin
2 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
2 msk smör
  salt och peppar
  ev maizena

Så här gör du

  1. Stek löken i 1 msk smör till en gyllenbrun färg på medelstark värme.
  2. Tillsätt russin och timjan. Fräs med i ca 1 min.
  3. Häll i madeiravin, vatten och fond.
  4. Låt reducera till ca 3 dl vätska återstår.
  5. Red såsen till önskad konsistens med maizena utrört i vatten.
  6. Vispa ner 1 msk smör i såsen innan servering. Smaksätt med salt och peppar.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 55 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 55 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond