Madeirasås med lök och champinjoner

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Mustig sås med härlig smak av vin – perfekt till en köttbit. Med mycket smak av timjan, vitlök, lök, champinjon, madeiravin, rött vin och Kalvfond.

I receptet för Madeirasås med lök och champinjoner rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Madeirasås med lök och champinjoner

Ingredienser

Under 25 minuter
4

portioner

4 st schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
200 g skogschampinjoner
1 tsk timjan, färsk
2 msk smör
1 msk tomatpuré
1 dl madeiravin
4 dl rött vin
1.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
0.5 msk maizena
  salt och grovmald svartpeppar
  
  

Så här gör du

  1. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Tärna champinjonerna.
  2. Fräs allt mjukt tillsammans med timjan i smör i en tjockbottnad kastrull. Klicka i tomatpuré och häll i Madeiravin, rödvin och kalvfond.
  3. Koka ihop till en smakrik sky.
  4. Red av med maizena utrört i lite vatten till önskad konsistent.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar. Vispa gärna i en liten smörklick precis innan servering.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 5 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (1)
5.0/5
5 min
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond