Ugnsrostade morötter

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Mjälla morötter med krispiga fröer. Med god smak av sesamfrö, vallmofrö, farinsocker, rapsolja och Kantarellfond. Toppa med citron, salt och örter.

I receptet för Ugnsrostade morötter rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kantarellfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Ugnsrostade morötter

Ingredienser

Ca 40 minuter
4

portioner

20 st morötter, mellanstora
4 msk rapsolja, kallpressad
1 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
1 msk sesamfrö, svarta
1 msk sesamfrö, vita skalade och rostade
1 msk vallmofrö, svarta
2 tsk farinsocker
  svartpeppar, grovmald
  flingsalt
  citron, saften av
  örter efter smak
  
  

Så här gör du

  1. Tvätta, borsta och ansa morötterna noga.
  2. Vispa samman olja och fond.
  3. Lägg morötter och oljeblandningen i en ugnsfast form, strö på sesam, vallmo, farin och svartpeppar.
  4. Baka i ugn, ca 20 minuter på 200 grader. Vänd runt med jämna mellanrum. Morötterna är klara när de är mjuka och genombakade.
  5. Låt morötterna svalna några minuter och dela dem sedan på mitten.
  6. Lägg upp på fat strö över lite flingsalt, pressa över citronsaft och garnera med valfria örter.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond