Maldom – assyrisk/syriansk husmanskost med köttfärs

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Ett fantastiskt recept på riktigt smakrik assyrisk/syriansk husmanskost – en riktig festmåltid. Friterade grönsaker varvas med kryddiga köttfärsbiffar och bakas sedan i ugnen i en härlig tomatsås. Biffarna får fin smak av bland annat vitlökspulver, sumak, timjan, hackad rödlök, ajvar och Kalvfond. Serveras med ris.

I receptet för Maldom – assyrisk/syriansk husmanskost med köttfärs rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond och  för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Recept och bild är framtaget i samarbete med @maykaskitchen.

Maldom

Ingredienser

Ca 1,5 timme
6

portioner

Grönsaker   
3 st potatis, amandine små skurna i hälften
2 st tomater, skurna i runda skivor
1 st aubergine, skurna i ca 1 cm tjocka skivor
2 st sivri paprika, grön stark
Biffar   
500 g nötfärs
1 tsk svartpeppar, finmald
1.5 tsk vitlökspulver
1.5 tsk sumak
1 tsk timjan, torkad
1 tsk salt
1 st rödlök, finhackad
1 msk ajvar
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
Tomatsås   
2 msk tomatpuré
5 dl vatten, kokt
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 st vitlöksklyftor, finhackade

Så här gör du

Biffar

  1. Blanda alla kryddorna, ajvar och fonden i färsen. Forma sen till biffar.

Grönsaker

  1. Börja med att tvätta och skär potatisen i hälften och fritera gyllenbrun.
  2. Skär auberginenen, salta och låt stå i 30 min.
  3. Torka av all vätska och fritera auberginen gyllenbrun.
  4. Lägg de friterade grönsakerna på hushållspapper för att absorbera all överflödig olja.
  5. Skär tomaterna och paprikan, ställ åt sidan.

Tomatsås

  1. Blanda alla ingredienser, utom vitlök, till tomatsåsen och koka ihop.
  2. Mixa ihop såsen och riv i vitlök och smaka av med kryddorna.

Montering

  1. Vid montering varva tomat, biff, aubergine och avsluta med potatis.
  2. Lägg dem i en ugnsform ca 34x22 cm.
  3. Lägg på den uppskurna gröna sivri paprikan.
  4. När du fyllt formen med de varvade grönsakerna häll såsen över maldomen och baka i ca 30 min på 180 grader varmluftsugn (200 gr i vanlig ugn med över- och undervärme) och 30 min utan folie.

Rätten mättar mellan 6-8 personer!

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Runt 3 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (1)
4.0/5
Runt 5 timmar
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond